Filmski festival dokumentarnog rock filma – Dorf

LJETNO KINO U ATRIJU KIC-a

FILMSKI FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK FILMA -DORF

DORF ON THE ROAD

26. lipnja 2015.g. u 21 sat

KIC Gospić po prvi put ugostit će DORF – Jedinstveni regionalni festival dokumentarnih glazbenih filmova i pružiti mogućnost stanovnicima Grada Gospića kulturni sadržaj kakav ima većina gradova u Hrvatskoj  i šire….Dođite u KIC  na DORF i zabavite se!

Festival je projekt kojim je 2007. godine Udruga ljubitelja filma RARE započela povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije sa ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija.

Žanrovski definiran, obogaćen brojnim raznovrsnim popratnim događanjima (izložbe slika, fotografija, plakata, radionice dokumentarnih filmova, promocije knjiga, koncerti, diskusije), vrlo brzo je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i susjednim državama. Omogućena je prezentacija ovog zanimljivog filmskog žanra, a povećano medijsko praćenje produkcije daje podstrek i autorima i producentima da se iskoristi komercijalni i umjetnički potencijal žanra.

Objavljivanje pobjedničkog filma u video-distribuciji (Dolgcajt, 2007.), bogat festivalski život filmova iz DORF radionica (Tri boje revolucije, r.Silvio Mirošničenko 2008/Crossovers, omnibus 5 priča, 2012), predstavljanje festivala u Beču 2013. godine, učlanjivanje u svjetsku asocijaciju filmskih glazbenih festivala – AMUSIFF, te inozemna promocija regionalne dokumentarne produkcije pozicionirali su DORF na festivalske karte Evrope.

DORF ON THE ROAD gostovanja u drugim gradovima (do sada ukupno 64) i zemljama (Srbija, Slovenija, BiH,Češka, Njemačka, Makedonija, Austrija) imala su brojnu posjećenost (ukupno cca.40.000 ljudi pogledalo je filmove prikazane zahvaljujući DORFu) i zanimanje za ovu vrstu dokumentarne filmske umjetnosti je postalo sve veće.

Program:

HIP-HOP U VINKOVCIMA

P: Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci/Cinema City Novi Sad (2014)

T: 21 min

Film portretira suvremenu vinkovačku hip-hop scenu, koja je vrlo vitalna i raznovrsna. Predstavljaju se grafiti majstori, beat-boxer LilBear, MC Siky, Gido, Deyo i dr…

PUNČKE

R: Filip Meštrović/Marinko Marinković

P: Studio SKIG/Udruga ljubitelja filma RARE (2012)

T: 28 min

Mladi dvojac Filip i Marinko pratili su Punčke i dobili smo zanimljiv kratki film o jedinom vinkovačkom ženskom bandu.

KAD MUZIČARI ŠOKIRAJU

R: Dubravko Jagetić

P: Trezor idea (2005)

T: 51 min

Dinamičan kolaž od 14 priloga u maniri inozemnih glazbenih TV stanica (VH1), s prikazom 14 najneobičnijih autora i nju+ihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog prekoDine Dvornika ili Zabranjenog pušenja pa do LET 3). Radi se o festivalskoj verziji inače dvodijelne serije o najbizarnijim događajima iz novije hrvatske pop rock povijesti, razigranog vizualnog ritma i uzbudljive radnje. O tim događajima govore sami protagonisti kao i svjedoci tih događanja.

Prikazivanje filmova održat će se u atriju KIC-a u petak, 26. lipnja 2015. godine u 21 sat.

U slučaju lošeg vremena, prikazivanje će se održati u velikoj dvorani KIC-a.