“Motociklom do Zanzibara”

MULTIMEDIJALNO PREDAVANJE „MOTOCIKLOM DO ZANZIBARA“
Davor Rostuhar & Maja Tanasovski

U utorak, 1. listopada 2013. g. u Kulturno Informativnom Centru Gospić s početkom u 19,00 sati, putopisac Davor Rostuhar održat će multimedijalno predavanje „Motociklom do Zanzibara“. Nakon putovanja po zapadnoj Africi, članovi Kluba za ekspedicionizam i kulturu, Maja Tanasovski i Davor Rostuhar ponovno su se, istim motociklom, zaputili u Afriku, ali ovog puta na duže i veće putovanje istočnim dijelom kontinenta.
Maja i Davor su po povratku u Hrvatsku pripremili svoje dosada najbolje i najuzbudljivije multimedijalno predavanje o Africi, u kojem predstavljaju svoju prvu etapu putovanja: od Zagreba do Zanzibara. Dotaknite, otkrijte i osluhnite Afriku kroz zanimljivu i edukativnu priču ovih istraživača i saznajte sve o humanitarnom projektu Afrika Aktiva!

Davor Rostuhar (31) je slobodni pisac i fotograf koji već 12 godina putuje svijetom i objavljuje reportaže u National Geographicu, Meridijanima i drugim medijima, te je dosad objavio četiri uspješne knjige. Jedan je od najčitanijih hrvatskih putopisaca, a glavni urednik National Geographica za njega kaže da je „najveći pustolov među fotografima i najbolji fotograf među pustolovima“.

Maja Tanasovski (27) magistrirala je studij političkih znanosti s radom na temu afričke geopolitike, a problemom Afrike planira se baviti i na doktorskom studiju. Također studira i sinologiju (kineski jezik i kulturu) te je posebno zainteresirana za sve veći utjecaj Kine u Africi.
Radujemo se Vašem dolasku!