Poziv na predstavljanje natječaja za sredstva iz EU fondova za poduzetnike

Grad Gospić te Ministarstvo poduzetništva i obrta pozivaju Vas na predstavljanje natječaja za sredstva iz EU fondova za poduzetnike u 2015. godini. Prezentacija se održava kao dio regionalne informativne kampanje projekta „Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice – BIZimpact II“.

Prezentacija će se održati 20. siječnja (utorak) 2015. godine s početkom u 11 sati
u Kulturno Informativnom Centru, Budačka 12, Gospić.

 U sklopu prezentacije, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Dijana Bezjak predstavit će natječaje za sredstva iz EU fondova koja su dostupna poduzetnicima u 2015. godini, dok će stručnjaci projekta BIZimpact Marko Šilinger i Hrvoje Renka predstaviti mini vodiče za poduzetnike te elektroničke aplikacije za savjetovanje s poduzetnicima putem kojih poduzetnici mogu sudjelovati u procesu izrade novih ili izmjena postojećih zakona i propisa te iznositi svoje stavove kroz istraživanja.

Provedba projekta BIZimpact II, ukupne vrijednosti 1,396 milijuna eura, traje dvije godine od ožujka 2013. do ožujka 2015. godine. Cilj projekta je poboljšati poslovnu klimu u Hrvatskoj i konkurentnost malog gospodarstva. Projekt predstavlja nastavak uspješno završene njegove prve faze koja je provedena u razdoblju od 2007. do 2009. godine. Dio je „Operativnog programa za regionalnu konkurentnost“, koji je financiran sredstvima IPA programa Europske unije i Vlade Republike Hrvatske.

Glavni korisnik projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta (MINPO), a ostali korisnici su: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora (HOK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatski centar za zadružno poduzetništvo (HCZPZ).

Više informacija o projektu možete pronaći na: www.bizimpact.hr

DNEVNI RED:

10:30 – 11:00      Prijava sudionika

11:00 – 11:05      Pozdravni govor – Predstavnik Grada Gospića 

11:05 – 11:15     Predstavljanje projekta BIZimpact – Marko Šilinger, stručnjak projekta BIZimpact 

11:15 – 12:00      Najava EU natječaja za poduzetnike za 2015. godini – Dijana Bezjak,  pomoćnica ministra poduzetništva i obrta 

12:00 – 12:30     Predstavljanje elektronskih aplikacija za savjetovanje – Hrvoje Renka,  stručnjak projekta BIZimpact 

12:30 – 13:30       Ručak i neformalno druženje