Tečaj za turističke pratitelje

Održavanje nastave: Predavanja se održavaju 4 subote od 9-14h u prostorijama KIC-a Gospić. Praktični dio nastave koji je uključen u cijenu tečaja, obuhvaća putovanje u Budimpeštu s noćenjem. Svaki kandidat imat će priliku prezentirati zadanu temu i upoznati se s operativno-tehničkim poslovima koje obavlja turistički pratitelj.

Trajanje tečaja: 11.10.-15.11.2014.

Predavači: Svi predavači vrsni su poznavaoci, a uz to rade i kao turistički pratitelji. Povezali smo teoriju i praksu na zadovoljstvo naših polaznika.

Predavanja: Hrvatska povijest,Turistički zemljopis Hrvatske, Kultura, kulturno-povijesni spomenici i druge znamenitosti Hrvatske, Kultura govorenja i pisanja, Osnove političkog sustava Republike Hrvatske, Turističko zakonodavstvo, Osnove turizma i uvod u turističko poslovanje, Operativno tehnički poslovi.

Cijena tečaja uključuje: predavanja, putovanje u Budimpeštu sa smještajem u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenje/zajutrak, skriptu, troškove ispita, uvjerenje o položenom ispitu za turističkog pratitelja.Plaćanje: 400,00 kn rezervacija, a ostatak do 4.10.2014. Moguće je plaćati obročno karticama Amex, Diners i Mastercard Zaba do 6 rata

Što radi turisitički pratitelj?

Obavlja operativno-tehničke poslove u vođenju i praćenju turista te daje turistima priopćenja o svrsi putovanja. Nakon položenog ispita, putnička agencija turističkom pratitelju izdaje uvjerenje.

Tko može biti turistički pratitelj?

Turistički pratitelj je:

– Državljanin RH ili EU

– Ima poslovnu sposobnost

– Ima najmanje SSS

– Ima položen ispit za turističkog pratitelja

Što kažu Petrosovi polaznici?

Goran, Petrosov polaznik tečaja

“Nisam ni slutio kako će upis na tečaj za turističkog pratitelja agencije Petros izazvati toliko pozitivnih događaja u mom životu u sljedećih nekoliko mjeseci. Nakon prvog subotnjeg predavanja zaključio sam da je to to, i slijedećih subota s veseljem išao na druženja s novim poznanicima s kojima sam dijelio strast za putovanjima. Nedugo nakon toga, zajednički izlet u Budimpeštu (u sklopu tečaja) toliko nas je povezao, da smo bili žalosni što je tečaj završio. No korak po korak, došao sam i do svog prvog, samostalnog vođenja grupe maturanata – višednevni izlet u Beč i Prag. Početna trema se brzo raspala nakon uspješnog prelaska prve granice, i nakon toga, do kraja putovanja, maturalac se sastojao od druženja, pjevanja i plesanja, zajedničkih odlazaka u praške pivnice, zajedničkih šetnji po Karlovom mostu, Hradčanima, podrumu tvornice Becherovke i mnogim drugim zanimljivim mjestima. Toliko je bilo dinamično, da je 6 dana prošlo u trenu, a velike količine adrenalina su nadomještale mogući umor.

Danas? Mogu samo reći da jedva čekam novo putovanje!”

Prijave: Prijaviti se možete u poslovnici Petrosa

Božidara Adžije 34 Zagreb, pon-pet 09-19 h, u Kulturno Informativnom Centru Gospić, Budačka 12, pon-pet 07-15 h

putem : on-line prijave

Za sve dodatne informacije Petros Vam stoji na raspolaganju.

Mr.sc Maja Donadić,voditeljica tečaja

Mobitel: 098 413 482

Tečaj će se održati u Gospiću ukoliko se prijavi najmanje 15 polaznika. Ukoliko ne bi bilo dovoljno prijavljenih, zainteresirani kandidati mogu se prebaciti na tečaj u Zagrebu.