Time to Move u Lici!

Ovogodišnja Eurodesk kampanja Time to move, posvećena mobilnosti mladih, započela je početkom listopada i trajat će punih mjesec dana u svim zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj će se u sklopu kampanje održati raznovrsni događaji u više od 20 gradova.

Regionalni info-centar za mlade Rijeka – UMKI ove godine putuje u lički kraj, točnije u Memorijalni centar Nikola Tesla. U srijedu, 19.10.2016. s početkom u 14:00 sati održat će se prezentacija u neformalnom tonu, te će se kroz igre i crtice iz života Nikole Tesle koji je živio u raznim gradovima diljem Europe, a koji je rođen baš u gospićkom kraju, informirati mladi iz ruralnijih dijelova Hrvatske o mogućnostima koje EU nudi za mobilnost.

Kampanja se održava 3. godinu za redom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje, u organizaciji Eurodeska, informacijske mreže Europske komisije koja mladima pruža informacije o njihovim mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani.

Glavni je cilj kampanje doprijeti do mladih osoba, prvenstveno u manjim sredinama, kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada kako bi uz pomoć nekog od programa lakše pronašli svoje mjesto u društvu.

Svake godine kampanju prati i nagradna igra, a ovaj će put najuspješniji u online igri „Pomogni Alexu da nađe svoj projekt u inozemstvu“ imati priliku osvojiti glavnu nagradu iPad mini.