Valentinovo u KIC-u

petak, 12. veljače 2015. godine u 19:00 sati

Kulturno Informativni Centar Gospić organizira koncert povodom Valentinova – VALENTINOVO U KIC-u.

Nastupaju: Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“ iz Rijeke pod vodstvom umjetničke voditeljice zbora Doris Kovačić – pobjednici prve sezone showa HRT-a „Do posljednjeg zbora“ 2012.g. i Ansambl harmonika „Zdrmuša“ pod vodstvom umjetničkog voditelja ansambla Zvonimira Kosa.

BIOGRAFIJA PZM „JOSIP KAPLAN“

Pjevački zbor mladih “Josip Kaplan” osnovan je 2006. godine, a okuplja mlade u dobi od 15 do 30 godina. Na repertoaru zbora nalaze se skladbe svih stilskih razdoblja, obrade narodne i popularne glazbe, gospeli, a najradije izvode djela skladatelja čije ima posnosno nose – Josipa Kaplana.

PZM “Josip Kaplan” je do sada održao velik broj samostalnih koncerata, sudjelovao je na smotrama, natjecanjima i u mnogim drugim prigodama. Kaplanovci se mogu pohvaliti nastupima na nekim velikim pozornicama kao što su dvorana “Tivoli” (Ljubljana), KD Vatroslava Lisinskog (Zagreb), Dvorana mladosti (Rijeka), HNK u Rijeci i Splitu, Arena (Pula). Godine 2009. održali su 3 koncerta u Rimu (Italija), a godine 2015. koncert “Laku noć, grade” u Sarajevu (BiH).
Surađivali su s dirigentima poput Mo Ive Lipanovića i Mo Vladimira Kranjčevića, te pjevali uz Zagrebačku filharmoniju (2011.) i Simfonijski orkestar HRT-a (2015.).  Suradnju su ostvarili i s estradnim umjetnicima kao što su Tony Cetinski, Doris Dragović, Marko Tolja, Damir Kedžo, klapa Cambi, grupe Opća opasnost i Nola, Vinko Coce, Neno Belan, Jacques Houdek i mnogi drugi…

U svoju biografiju PZM “Josip Kaplan” upisuje i brojne nagrade: 3 ZLATNE plakete na Državnom natjecanju u Varaždinu (2009., 2010. i 2011.), te 4 SREBRNE plakete na Međunarodnim natjecanjima (Graz 2008., Bratislava 2011., Ohrid 2013., Prag 2014.).

Godine 2012. Kaplanovci su pobijedili u prvoj sezoni HRT-ovog show-a “Do posljedjeg zbora”!

Umjetnička voditeljica zbora je Doris Kovačić.

BIOGRAFIJA ANSAMBL HARMONIKA „ZDRMUŠA“

Ansambl harmonika “Zdrmuša” nastao je prije dvije godine. Do sada su imali nekoliko samostalnih koncerata u Gospiću, Rijeci i Udbini. Svi članovi ansambla su članovi Gospićkog glazbenog centra. Ansambl harmonika “Zdrmuša” ujedno je jedini takav ansambl u Hrvatskoj.
Umjetnički voditelj ansambla je Zvonimir Kos.