Zemlja vuka i vjetra

Predstavljanje knjige Krunoslava Raca „Zemlja vuka i vjetra“

Utorak, 18. ožujka 2014. u 19 sati, dvorana KIC – a Gospić

„Zemlja vuka i vjetra“ autora Krunoslava Raca govori o prirodi i ljudima u Ličko – senjskoj županiji. Priča je to o pet povijesnih i geografskih cjelina gdje nam autor kroz fotografiju i tekst otkriva netaknute dijelove prirode i priča o ljudima koji još uvijek žive u relativno uskoj povezanosti s prirodom.

Knjigu će predstaviti autor Krunoslav Rac

Rođen 17. studenoga 1974. u Đakovu.

Osnovnu i srednju (Gimnazija) završio u Đakovu.
Godine 1993. upisuje Prehrambeno – tehnološki fakultet u Osijeku, na kojemu je diplomirao 2000. godine. Fotografijom se aktivno bavi od 1997. godine. Do danas je imao pet samostalnih izložbi. Stalni je suradnik časopisa Meridijani, In flight časopisa kojeg izdaje Croatia airlines, te časopisa Eko revija kojega izdaje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Stalni suradnik časopisa National Geographic Hrvatska od početka izdavanja u Hrvatskoj u kojemu je do sada objavio reportaže o: selu Kuterevu kao prvom selu u svijetu koje ima utočište za medvjeđu siročad, zmijama poskocima, splavarenju na rijeci Tari (Crna Gora), Zavižanu, selu Kosinju, smeđim medvjedima u Hrvatskoj, te o sjevernom Velebitu.

U svibnju 2010. godine izašla mu je prva knjiga “Velebit – Iskustvo planine”, a u siječnju 2014. godine druga knjiga pod nazivom „Zemlja vuka i vjetra“.

Uz autora, o knjizi će govoriti gospodin Milan Kranjčević.

Radujemo se Vašem dolasku!