PREDSTAVA „TKO MI JE UKRAO USPAVANKU?“ U DJEČJEM VRTIĆU PAHULJICA, GOSPIĆ

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna 2019., KIC Gospić za mališane Dječjeg vrtića Pahuljica, Gospić organizira predstavu „Tko mi je ukrao uspavanku?“ u izvedbi Teatra Don Hihot. Predstava će se održati u prostorijama Dječjeg vrtića Pahuljica, Gospić u petak, 11. listopada 2019. s početkom u 10 sati.

Žabica se sprema na spavanje, ali ne može zaspati ako joj njezina majka ne otpjeva uspavanku za laku noć – Žabica je žalosna. Gdje mi je mama? Žabica odlazi u svijet u potragu za majkom. Susreće se s mnoštvom likova: Španjolac Jež, Engleskinja Glista te Nizozemac Tvor. U sklopu same predstave, djeca će imati priliku upoznati se s raznim običajima i karakteristikama drugih podneblja, a velikim dijelom predstavu ispunjava i glazba.  Hoće li Žabica uz pomoć prijatelja i u interakciji s djecom pronaći majku?

Temeljni cilj predstave je isticanje osnovnih ljudskih vrijednosti kao što su iskrenost, poštenje i prijateljstvo, a također se na jedan neizravan, a opet svima prepoznatljiv način stavlja u prvi plan važnost vlastite obitelji. Majka je svakom djetetu potrebna u razvoju i napretku. Djeca se tako uče poštivanju svoje obitelji i pomaganju drugim ljudima u nevolji.

Projekt “Tko mi je ukrao uspavanku?” prepoznala je i Europska unija kao i Ministarstvo kulture RH koji su pripomogli u njezinom stvaranju te je kao takvu i toplo preporučuju. Predstava „Tko mi je ukrao uspavanku?“ imala je svoje premijere u više od 10 europskih gradova.

Glumi: Lana Bitenc: Žabica, Mama Žaba, Španjolac Jež, Engleskinja Glista, Nizozemac Tvor

Tekst i režija: Lana Bitenc

Ulaz je besplatan!