U atriju KIC-a Gospić izložba i projekcija filma „Ljubav oko svijeta“

ponedjeljak, 19.7.2021. s početkom u 21 h

 

ANĐELA I DAVOR ROSTUHAR

 

Što je ljubav? Pitanje koje si je većina nas postavila barem jednom u životu. Anđela i Davor Rostuhar odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na ovo pitanje. Razgovarali su s više od stotinu ljudi u preko trideset zemalja širom svijeta. To inspirativno iskustvo pretvorili su u dokumentarni film i knjigu koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

 

Kratki sinopsis filma:

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac  prikazuje 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikad ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na zemlji jednostavno poput ljubavi.

 

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982., gdje od 2001. radi kao pisac, novinar i fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma: Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.).

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzetništva na Sveučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kuturu gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i koautorica filma Ljubav oko svijeta (2020.).

 

 

Rezervacije na e -mail: kic-gospic@kic-gospic.eu