Gradska organizacija HDZ-a Gospić proslavila 29 godina od osnutka

Velikim skupom u KIC-u HDZ je proslavio 29 godina postojanja u Gospiću. Uz brojne članove skupu su nazočili i čelnici stranke na lokalnoj razini kao i predstavnici s nacionalne razine, primjerice ministar branitelja Tomo Medved i Mario Kapulica. Skup su pozdravili i povjerenik za Gospić Ivica Radošević, te predsjednik ličko-senjskog HDZ-a Marijan Kustić. Predsjednik tadašnjeg Inicijativnog odbora  Miroslav Petry podsjetio je da je stranka u Gospiću osnovana na Cvjetnu nedjelju 8. travnja 1990.godine.

Miroslav  Petry pozvao je  na zajedništvo u stranci kakvo je bilo prije 29 godina i poručio  da HDZ neće biti ničija igračka već stranka koja je, osnovana pod utemeljiteljem dr.Franjom Tuđmanom,  predvodnica prosperiteta Republike Hrvatske.

Ministar Tomo Medved prisjetio se svih onih koji su svoje živote utkali u stvaranje Hrvatske i uputio  riječi zahvale obiteljima poginulih, ranjenih, umrlih i nestalih branitelja  . Svečana sjednica bila je i prvi  predizborni skup  u Gospiću pred EU izbore kroz govor mladog HDZ-ovca Karla Resslera. Iako se radi o mladom političaru Ressler je dobio i veliku čast,ali i zadaću, biti   nositelj liste za te izbore.