ODRŽAN KONCERT POVODOM VALENTINOVA VALENTINOVO U KIC-u

Povodom Valentinova, sinoć je u KIC-u Gospić, održan glazbeni program za sve zaljubljene i zaljubljenike u dobru glazbu. KIC Gospić u suradnji sa Gospićkim glazbenim centrom priredio je koncert na kojemu su nastupili: ansambl harmonika „Zdrmuša“ iz Gospića i Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“ iz Rijeke.

Ansambl harmonika “Zdrmuša” nastao je prije dvije godine. Do sada su imali nekoliko samostalnih koncerata u Gospiću, Rijeci i Udbini. Svi članovi ansambla su članovi Gospićkog glazbenog centra. Ansambl harmonika “Zdrmuša” ujedno je jedini takav ansambl u Hrvatskoj.

Umjetnički voditelj ansambla je Zvonimir Kos. Pjevački zbor mladih “Josip Kaplan” osnovan je 2006. godine, a okuplja mlade u dobi od 15 do 30 godina. Na repertoaru zbora nalaze se skladbe svih stilskih razdoblja, obrade

narodne i popularne glazbe, gospeli, a najradije izvode djela skladatelja čije ima posnosno nose – Josipa Kaplana. U svoju biografiju PZM “Josip Kaplan” upisuje i brojne nagrade: 3

ZLATNE plakete na Državnom natjecanju u Varaždinu (2009., 2010. i 2011.), te 4SREBRNE plakete na Međunarodnim natjecanjima (Graz 2008., Bratislava 2011., Ohrid 2013., Prag 2014.). Godine 2012. Kaplanovci su pobijedili u prvoj sezoni HRT-ovog show-a “Do posljedjeg zbora”! Umjetnička voditeljica zbora je Doris Kovačić.