ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA „PUT DOBROTE- Fra Miro Babić među Kenijcima“

U Kulturno Informativnom Centru Gospić, javnoj ustanovi za kulturu u srijedu, 05. prosinca 2012. godine u 18,00 sati održana je PROJEKCIJA FILMA „PUT DOBROTE – Fra Miro Babić među Kenijcima“.

Projekciju navedenog filma organizirala je Humanitarna udruga “Put dobrote” uz potporu Zajednice žena ličko-senjskog HDZ-a “Katarina Zrinski”. Riječ je o dokumentarcu u kojemu je prikazano djelovanje jednog od najmlađih hrvatskih misionara fra Miroslava Babića, člana Franjevačke provincije Bosne Srebrene koji je trenutno gvardijan samostana u Subukiji (Kenija). Film je režirao Jakov Sedlar po scenariju novinarke Anite Malenice koja je ovim dokumentarcem željela pronijeti glas o teškom životu u Africi i angažmanu hrvatskih franjevaca na kontinentu pogođenom siromaštvom, bolestima, ratovima…

„Zahvaljujući dobrim ljudima mi smo prije nekoliko godina sagradili Srednju školu sv. Franje u gradu Subukiju i sirotište Mali dom u kojemu trenutno boravi 14 djece, mahom sa zdravstvenim poteškoćama. Škola je postala opasna za boravak djece i potrebno ju je obnoviti kao i sirotište“ rekao je fra Miro ujedno zahvalivši svima onima koji su donacijama već pomogli da njegova misija uspije. Projekcijom ovog filma željelo se potaknuti i Gospićane da donacijama u okviru svojih mogućnosti pomognu djeci daleke i siromašne Kenije.

Svi oni koji se žele uključiti u ovu humanitarnu akciju svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na račun Udruge:

Humanitarna udruga “Put dobrote”
Broj računa: 2340009-1110539216
Model: 18
Poziv na broj: 3026

OIB: 43498993110