ODRŽANA TRIBINA „ŽIVOT I VJERA“ – ŠPORT & DUHOVNOST

U Kulturno Informativnom Centru Gospić u utorak, 13. studenog 2012. godine održana je tribina „ŽIVOT I VJERA“ na temu ŠPORT & DUHOVNOST.

Dvorana KIC-a bila je pretijesna da bi primila sve zainteresirane koji su željeli biti dijelom tribine serijala „Vjera i život“ .

Gost tribine Dario Šimić, hrvatski nogometni reprezentativac, svjedoči: “Da bi bio dobar sportaš morao sam stalno vježbati kako bi bio u formi, a kako čovjek nije samo tijelo nego ima i duh potrebno je i da njega stalno vježba.

Kako je Isus Krist trener za duh onda bi ga trebali vježbati po njegovim napucima kako bi u životu lakše prebrodili sve nedaće koje nam život daje”.„S 22 godine imao sam slavu i veliki novac. Bio je to sjajan osjećaj, mješavina ponosa i sigurnosti, svijest da sam ispunio svoj život. Onda se počelo događati nešto čudno, nešto što se nije uklapalo u sve te okolnosti u kojima sa se našao. Postao sam nesiguran, mučila me tjeskoba. Kada o tome govorim čini se nevjerojatno što se mlad, zdrav, slavan i bogat čovjek osjeća tako. Istodobno su neki, također uspješni mladi nogometaši, počeli konzumirati alkohol i opijate, neuredno živjeti… „

„Biti profesionalni nogometaš zapravo je vrlo težak i složen poziv, rekao je Dario. Od mladih talenata koji treniraju od malena jedva dva posto ostvari uspješnu karijeru. Neki odustanu zbog nezainteresiranosti, neki zbog razmišljanja kako je bolje završiti neku školu pa se posvete učenju.“ Na kraju tribine Dario Šimić dijelio je autograme i ispunio želju najmlađima fotografirajući se s njima.

Fotogalerija