ODRŽANA TRIBINA „ŽIVOT I VJERA“

U Kulturno Informativnom Centru Gospić u utorak, 23. listopada 2012. godine održana je tribina „ŽIVOT I VJERA” na temu “ŽIVIMO LI U POSLJEDNJIM VREMENIMA?”. Riječ je o prvoj tribini u ovoj pastoralnoj godini, godini vjere, čiji je početak svojim nastupom uveličao ugledni kanadski pisac, slikar, katolički intelektualac i svjedok vjere Michael O’Brien.

Njegovi članci, predavanja i knjige polaze s kršćanskog pogleda na svijet, a u središtu najčešće ima propast zapadne civilizacije i opasnost od globalnog totalitarizma.

U svojim nastupima poziva ljude na budnost vjere, ali na budnost kako bi prepoznali znakove vremena kojih je mnogo i danas, ali ljudi nažalost samo prolaze pored njih.

Michael O’Brien obratio se gospićkoj publici riječima suosjećanja: „Ne želim večeras ovdje pričati kao pisac, već kao vaš brat, želim pričati iz srca. Kad sam pisao svoje romane, ova je zemlja bila u jednom brutalnom i nemilosrdnom ratu, pri tome mislim na Vukovar i Gospić, jer su razaranja i patnje bile strašne, a ja sam bio u drugom svijetu pišući roman.”

Fotogalerija