ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU „ZDRAVA PREHRANA I VJEŽBANJE KAO NAČIN ŽIVOTA“

U Kulturno Informativnom Centru Gospić, javnoj ustanovi za kulturu u srijedu, 26. lipnja 2013. godine održano je predavanje na temu ZDRAVA PREHRANA I VJEŽBANJE KAO NAČIN ŽIVOTA. Hrvatski as u body buildingu Roni Kovačić gospićkoj je publici pomno iznio svoja mišljenja i stavove o vježbanju i zdravoj prehrani kao načinu života. Roni inače radi individualne treninge sa sportašima i rekreativcima, izrađuje programe treninga i prehrane, osobni je trener u Olimp fitness centru (osobno trenerstvo, nutricionizam, savjetovanje, škola pozinga za natjecatelje i natjecateljice), a široj je javnosti poznat po svom dugogodišnjem radu na poslu zaštitara najpoznatijih riječkih kafića.

S njegovim brojnim sportskim uspjesima tek rijetki su upoznati, u nizu nagrada kao prvu  navodi brončano odličje s Državnog prvenstva 2000. godine, također  izdvaja titulu Apsolutnog prvaka države 2002. godine, 3. mjesto na IBFA Svjetskom prvenstvu 2005. godine, 2. mjesto na Slovenian open 2005. godine, 2. mjesto na FREEWAY Grand prix 2005.godine, u 2009. godini na Svjetskom prvenstvu po IBFA federaciji u kategoriji visokih natjecatelja okitio se i titulom prvaka, odnosno titulom Mister World. Svi ovi uspjesi nisu došli sami od sebe, bio je to težak put koji je donio rezultat i osobno zadovoljstvo – kazao je Roni.

Svoje poglede na život i sport kojim se bavi objašnjava rečenicom: „ Podnosim samo pobjedu!“, a ostalima poručuje: „Ukoliko nisi ono što bi želio biti, vrijeme je da preuzmeš kontrolu nad svojim životom i mijenjaš ga. Kada svaku krivnju sebi upućenu braniš s „ne mogu“, pozitivne stvari guraš od sebe i one se nikada neće dogoditi. Promijeni rječnik, promijeni razmišljanje i počni govoriti ne za ono što je nekada bilo i ne za ono što si prihvaćao bez otpora. Trebaš permanentno promijeniti način svog funkcioniranja u predstojećem vremenu da bi promijenio život i njegov tijek. Kreni malim koracima i svaki će dan značiti veliki pomak“. Roni je govorio o pogrešnim načinima vježbanja, suplementima i  raznim dijetama kojima ljudi nastoje za kratko vrijeme postići rezultat, međutim to dovodi do brojnih kontradiktornosti jer se pribjegava onome što u kraćem periodu donosi rezultat, a da se pri tome ne misli na zdravlje i činjenicu da bi se za isto to vrijeme mogli vratiti u još gore stanje. Ovom vrlo zanimljivom predavanju prisustvovali su zainteresirani sportaši kojima je Roni poručio da se uvijek informiraju o treninzima i zdravoj prehrani jer loše posljedice dolaze zbog loše informiranosti. Do uspjeha se ne dolazi preskakanjem po deset stepenica u jednom koraku, za pravi rezultat potrebne su godine treniranja, jako puno odricanja i prije svega čvrst karakter.