ODRŽANO PUTOPISNO PREDAVANJE „LONDON- Kraljevski grad i grad modernog življenja“

Sinoć je u KIC-u Gospić održano putopisno predavanje na temu „London – Kraljevski grad i grad modernog življenja“. O Londonu, kralju svih metropola i gradu modernog življenja , gospićkoj publici govorila je Marina Beroš, turistički vodič.

London je grad tradicije koja se njeguje kroz stoljeća ali je istovremeno i multikulturalni grad koji ima otvorene ruke prema svim različitostima. Danas London dominira u gospodarskom smislu, važan je na političkoj sceni svijeta a kulturni doživljaj grada oduševljava u svakom kvartu. Preko 240 muzeja ovog fascinantnog grada interaktivnim programima obogaćuje naše znanje a ulaz u većinu je besplatan. Rijeka Temza, žila kucavica grada priča o povijesti staroj 2000 god. Magna Carta Libertatum, dokument koji prvi puta u povijesti priznaje građanska prava slavi 800 godina od potpisivanja i stvaranja parlamentarne monarhije, a najstarija podzemna željeznica u svijetu je obilježila preko 150 godina postojanja. Shakespearov i Dickensov grad. Grad rocka, popa i punka.

„London je grad u kojem se osjećate dobrodošli od trenutka kada stupite na britansko a. Svatko živi svoj život, ne obazirući se na okolinu a opet sve se tako dobro uklapa u kulturu življenja. Nakon prve posjete poželite doći opet i opet i hraniti se njegovom energijom!“ istaknula je Marina Beroš.