OTVOREN INFO CENTAR ZA MLADE U GOSPIĆU

U Kulturno informativnom centru Gospić od danas je otvoren Info centar za mlade Gospić. Plod je to suradnje Likovne udruge Lika, Kulturno informativnog centra Gospić i Regionalnog info centra za mlade Rijeka.

Glavni nositelj projekata razvoja Info-centra za mlade Gospić je Likovna udruga Lika, KIC je dao infrastrukturu, a velika pomoć je iskustvo kolega iz Rijeke koji u Info centru u tom gradu rade od 2006. godine. Prva aktivnost koju će Info centar za mlade imati jest uključivanje u kampanju „Time to move“ koja će se u Gospiću provesti 19. listopada 2016. godine. Radi se o kampanji u sklopu Eurodeska koja za cilj ima informirati mlade o mogućnostima za mobilnost (Europska volonterska služba, razni Erasmus+ programi, studiranje vani, stažiranje, itd).

Gospićki Info centar za mlade dio je Regionalnog info centra za mlade koji pokriva četiri županije. Mladi bi uz Info centar trebali postati aktivniji za preuzimanje važnije uloge u lokalnoj zajednici i društvenim promjenama. Info centar omogućava razne informacije mladima, ali mladi i između sebe mogu dijeliti razne informacije. Ukratko to su mjesta koja prikupljaju, sistematiziraju i disimiliraju informacije bitne i zanimljive mladima. Centar su zajedno otvorili Tamara Tokić iz UMKI-a, Nikica Jelić iz Likovne udruge Lika i zamjenica gospićkog gradonačelnika Marta Grgurić.