PRIOPĆENJE PU LIČKO-SENJSKE GOSPIĆ -20./21. kolovoz 2018.godine

U protekla 24 sata (20./21. kolovoz 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet
Jučer u Novalji, nepoznati počinitelj je iz otključanog apartmana otuđio mobitele i novac u vlasništvu 36-godišnjakinje iz Zagreba.
Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet
Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca, Korenice i Senja.

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava
Jučer je građanin ispod Kaluđerovačkog mosta pronašao pet bombi i 2 112 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske
uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje. Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

 

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i
vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.