Predstavnici Policijske škole granične policije MUP-a Rumunjske posjetili PU ličko-senjsku

U  posjeti Policijskoj akademiji boravi tročlano izaslanstvo Policijske škole granične policije Ministarstva unutarnjih poslova Rumunjske  U sklopu svog boravka, jučer su posjetili Policijsku upravu ličko-senjsku. U Policijskoj upravi ličko-senjskoj  dočekao ih je zamjenik načelnika policijske uprave Mladen Kranjčević sa suradnicima gdje je održan radni sastanak, kojom prilikom je zamjenik načelnika upoznao izaslanstvo s djelokrugom rada policijske uprave i organizacijskom strukturom, a policijska službenica za analizu rizika Službe za granicu Željka Butković održala je kratku prezentaciju rada Postaje granične policije Korenica, upoznala ih s problematikom i tehnikom koju koriste policijski službenici granične policije u svakodnevnom radu.
Pomoćnica načelnika Policijske akademije Mirjana Abramović istaknula je da je ovaj posjet rumunjske delegacije usmjeren ka jačanju bilateralne suradnje, s ciljem međusobne razmjene eksperata i iskustva. Nakon radnog sastanka i teoretskog upoznavanja s Policijskom upravom ličko-senjskom i Postajom granične policije Korenica, izaslanstvo je obišlo i Postaju granične policije Korenica i Međunarodni cestovni granični prijelaz za promet putnika i roba Ličko Petrovo Selo, te su i u praksi vidjeli kako radi hrvatska granična policija i na koji način koristi tehniku kojom raspolaže.
Ravnatelj rumunjske  Policijske škole za graničnu policiju Sorin Boca bio je izuzetno zadovoljan viđenim, a poglavito je pohvalio činjenicu kako je vidio dosta mladih policijskih službenika koji su izvrsno educirani.