Priopćenje PU ličko – senjske 11. /12. listopada 2017. godine

U protekla 24 sata (11./12. listopada 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su četiri prometne nesreće i jedna predaja minskoeksplozivnih tvari.

Promet
Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Novalje. U njoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Novalje.

Dragovoljna predaja oružja
U mjestu Krasno, jučer je građanin dragovoljno predao tri tromblonske mine i dvije ručne bombe, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Policijska službenica

Nataša Agatić