U tijeku prijave na 3. Javni poziv za korištenje Znaka „Lika Quality“ za proizvode

Klaster Lika Destination u suradnji s Lokalnom akcijskom grupom Lika objavio je 23. travnja 2019. godine 3. Javni poziv za korištenje Znaka „Lika Quality“ za proizvode.

U sustav Lika Quality mogu se uključiti oni proizvođači čiji proizvodi posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području destinacije Lika u skladu sa svim zakonskim propisima te imaju uporište u tradiciji. Sustav trenutno broji 98 proizvoda u 10 kategorija.

Sustav je vođen filozofijom održivog razvoja, potiče veći obujam lokalne proizvodnje i potrošnje, a jedna od prednosti sustava je i zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda koje će ove godine biti otvoreno na nekoliko lokacija unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera, ali će biti zastupljeni i u ostalim nacionalnim parkovima i drugim zaštićenim područjima prirode u destinaciji Lika.

Napomenimo, Klaster Lika Destination nakon certifikacije proizvoda planira pristupiti i certificiranju restoran akoji će u svojoj ponudi imati Lika Quality proizvode te a taj način, osim što će se lokalnim proizvođačima stvoriti tržište, destinacija Lika će zasluženo postati nezaobilazna gastro-destinacija.

Prijave na Javni poziv mogu se do 23. svibnja 2019. godine, a postupak prijave detaljno je opisan na stranicama Lika Destination.