Članovi HGSS Stanice Gospić dočekali velebitske hodočasnike

Jučer, kod spomenika poginulom zapovjedniku Marinu Jakominiću podno Visočice, članovi HGSS Stanice Gospić dočekali su hodočasnike koji u organizaciji Udruge Specijalne  policije iz Domovinskoga rata “Ajkula”, udruženja International police Association  – Sekcija Hrvatska i Alpinističkog kluba “Čopolj”,  od 8. do 15. kolovoza, hodočaste visovima Velebita do Svetišta Majke Božje od Krasna. Inače, ovo je sedmo po redu Velebitsko hodočašće zahvale o kojem smo više doznali od predsjednika Udruge Specijalne  policije iz Domovinskoga rata “Ajkula”, Perice Prpića….

Ovi hodočasnici prenose zahvalnu svijeću duž cijeloga Velebita odnosno u dužini od 250 km.  Njih desetero  krenulo je od Tulovih greda, a jučer na području Visočice odnosno kod spomenika poginulog im zapovjednika, Marina Jakominića, dočekali su ih HGSS-ovci Stanice Gospić kako bi i ove godine podržali Velebitsko hodočašće i već tradicionalno, družili se s hodočasnicima.

ističe pročelnik HGSS Stanice Gospić, Josip Brozičević te dodaje kako je riječ o njihovom  malom doprinosu i o jako dobroj suradnji s Udrugom „Ajkula“ koja će se svakako nastaviti, a na ovaj način HGSS-ovci iskazuju zahvalu njima i svim drugim postrojbama Specijalne policije koje su bile na Velebitu tijekom Domovinskoga rata.

Na području Visočice ovom hodočašču pridružuju se još tri hodočasnika koji nastavljaju prema Velikom Alanu gdje će im se pridružiti dvojica novih hodočasnika te njih ukupno petnaestero kreće prema Upravi Nacionalnog Parka Sjeverni Velebit gdje će ih dočekati ostali branitelji, članovi njihovih obitelji, policajci i vojnici, a odakle će se svi zajedno u mimohodu uputiti prema samom Svetištu Majke Božje od Krasna. Tijekom služenja svete mise prenest će zahvalnu svijeću upravo u čast i slavu svim poginulim hrvatskim braniteljima tijekom Domovinskoga rata. –  doznajemo od Perice Prpića koji ujedno svim prijateljima suborcima i svim hrvatskim braniteljima poručuje…