Ličko – senjski vatrogasci u ispomoći Splitsko – dalmatinskoj i Zadarskoj županiji

Jučer, 16.07.2017. tijekom popodnevnih sati, temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića , županijski vatrogasni zapovjednik Ličko – senjske županije Hrvoje Ostović na gašenje požara koji je aktivan na području Splitsko – dalmatinske županije (Šestanovac, Cista Provo) uputio je 20 vatrogasca i 5 vatrogasnih vozila s područja nadležnosti Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije. Odmah po dolasku, tijekom noći, vatrogasci su raspoređeni na požarištu i gase u uvjetima intenzivnog vjetra.
U subotu 15.07.2017. tijekom večernjih sati temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, a na zahtjev zapovjednika Vatrogasne zajednice Zadarske županije na gašenje požara u Pagu (Košljun) također je upućeno ukupno 23 vatrogasca s 4 vatrogasna vozila iz Vatrogasne zajednice Grada Novalje (DVD Novalja, DVD Lun i DVD Barbati) koji su na ispomoći u gašenju požara proveli čitavu noć i sljedeći dan.
Ovo je drugi put tijekom požarne sezone 2017. da ličko – senjski župnijski vatrogasni zapovjednik upućuje vatrogasce i tehniku na ispomoć prilikom gašenja požara na području Splitsko – dalmatinske županije i prvi puta na područje Zadarske županije, odnosno do sada je na ispomoć u druge županije priobalja Republike Hrvatske upućeno ukupno 64 vatrogasca i 16 vozila s područja nadležnosti VZŽ Ličko – senjske.

 

Hrvoje Ostović, dipl.ing.
Županijski vatrogasni zapovjednik/County firefighter commander
foto: ilustracija