Skupština Ličko-senjske županije i dalje bez predsjednika

Nakon jučerašnjeg višesatnog natezanja i onda konačnog sazivanja nastavka sjednice skupštine u 17 sati,  kako bi se tajno glasalo za predsjednika skupštine Ličko-senjske županije, ipak se ništa nije dogodilo. Za riječ se javila članica vijećnika Nezavisne liste Darka Milinovića Ana Manjerović i rekla da članovi liste ne žele sudjelovati u takvom radu nakon čega su napustili sjednicu. Predsjedavajući skupštine, čelnik najjače liste HDZ-a i partnera  Marijan Kustić,  Milinovićevu je ekipu prozvao za opstruiranje rada skupštine. “Očito nisu pročitali izjavu koju su potpisali tijekom prisege da će raditi u interesu županije. Nažalost samo su je potpisali i stavili u džepove“- rekao je  Kustić o potezu Milinovićeve liste, dodao da se radi o manipuliranju s žiteljima županije i sazvao novu sjednicu za četvrtak u 18 sati.

Nakon sjednice brojnim okupljenim novinarima najprije je izjavu dao aktualni župan i nositelj Nezavisne liste Darko Milinović koji je stao u obranu svojih pratitelja:

Milinović je čestitao HSP-u što nije dozvolio tajno glasanje.  On obećava da će članovi  njegove liste podržati mogućeg predsjednika ukoliko se HSP i HDZ dogovore,a svoje članove s liste hvali da su napravili demokratski iskorak napuštanjem vijećnice. Za ne dobivanje riječi od strane Kustića Milinović kaže da je to još jedan demokratski iskorak Marija Kustića.

Nakon sjednice Marijan Kustić medijima je rekao da klub vijećnika Darka Milinovića i Bura promjena ne žele konstituirati Skupštinu iako su u kampanji drugačije tvrdili.

Rekao je ovo Kustić nakon jučerašnjeg nastavka prekinute sjednice i dodao da je županija taoc Darka Milinovića koji je jedini župan  u Hrvatskoj sa svega 20% podrške

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević kaže da Milinović opstruira županijsku skupštinu

kaže Starčević koji za opstruiranje rada proziva Milinovića za kojega smatra da više od 20 godina terorizira županiju.

kaže Starčević i novinarima dodaje da bi njegovi vijećnici, da je došlo do glasanja, glasali po svojoj savjesti.

Nastavak sjednice i novi pokušaj tajnog glasanja za čelništvo skupštine održat će se sutra u 18 sati.