PRIOPĆENJE PU LIČKO-SENJSKE 12./13.lipanj 2018. godine

U protekla 24 sata (12./13. lipnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.
Promet
Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice i Otočca. U njima je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije lakše.
Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 15.25 sati u Tuku Bjelopoljskom, Općina Plitvička Jezera, kada je 54-godišnjak iz Zagreba, upravljajući motociklom zagrebačke registracijske oznake, započeo pretjecati vozilo ispred sebe, iako se iz suprotnog smjera kretalo drugo vozilo te je naglo zakočio i pao s motociklom na kolnik. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.
Apeliramo na sve koji uživaju u vožnji motociklom da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognu da svako njihovo putovanje završi sretno na željenom odredištu. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2) i Otočca (1).
Javni red i mir
Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Korenice i Karlobaga. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.