Priopćenje PU ličko – senjske 14.-17. srpnja 2017. godine

Tijekom proteklog vikenda (14. – 17. srpnja 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, 12 prometnih nesreća i četiri narušavanja javnog reda i mira.

 

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom iz Brinja, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađeno 994 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.   Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. U razdoblju od 1. lipnja do 13. srpnja 2017. godine u Mogoriću, Grad Gospić, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 76-godišnjakinje iz Pavlovca Vrebačkog, iz koje je otuđio metalna vrata.

U subotu, 15. srpnja 2017. godine, na odmorištu na autocesti A-1 u smjeru juga, nepoznati počinitelj provalio je u kamper slovenske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio novčanik sa novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 52-godišnjeg slovenskog državljanina.

Savjetujemo građanima da:

– ne ostavljaju novac i druge vrijedne stvari na vidljivim mjestima u vozilu,

– u slučaju udaljavanja od vozila provjere da li su prozori na njihovom vozilu zatvoreni i vozilo zaključano,

– novac i druge vrijedne stvari uvijek budu uz njih, pa tako i za vrijeme odmaranja,

– u slučaju počinjenja takvog kaznenog djela, da ŽURNO izvijeste policiju pozivom na broj 192.

 

Noću 15./16. srpnja 2017. godine u Barić Dragi, Općina Karlobag, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu 45-godišnjakinje iz Barić Drage, iz koje je otuđio cigarete. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

 

Promet

Osam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje (4), Gospića (1), Korenice (1), Senja (1) i Karlobaga (1). U njima je jedna osoba teško, 12 osoba lakše ozlijeđeno. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2) i Novalje (2). Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu u 4.10 sati u Novalji kada 23-godišnji njemački državljanin, upravljajući mopedom gospićke registracijske oznake, dolaskom do raskrižja nije propustio osobni automobil daruvarske registracijske oznake koje je imalo prednost prolaska, a kojim je upravljao 21-godišnji talijanski državljanin, uslijed čega je mopedom udario u osobni automobil. Vozač mopeda je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću, kod 27-godišnjeg državljanina Crne Gore (1.42 g/kg).

 

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Novalje (1), te svađom i vikom na području Otočca (2) i Korenice (1). Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

 

Glasnogovornica

Policijske uprave ličko-senjske

Maja Brozičević