Radio Gospić

 

O NAMA

Na frekvencijama 97,1, 105,7  i 93,8 MHz  kao i  putem interneta, SLUŠAJ DRUGAČIJE!

Slogan je to Radio Gospića koji djeluje u sklopu Kulturno Informativnog Centra Gospić od 1. travnja 2017. godine. Program Radio Gospića temelji se na potrebama i interesima slušateljstva na području Ličko – senjske županije. Cilj nam je pozitivno utjecati na sve aspekte kvalitetnog življenja, pružiti Vam dobre vijesti i dobru glazbu, pokriti dnevne informacije i aktualnosti naše Županije, te promovirati Vaš rad.

Program se u pravilu izvodi po konceptu „one-man show“, uz razgovore s gostima u studiju ili putem telefona, uz snimljene priloge s terena, a razvrstan je u sljedeće skupine:

 • informativni program,
 • zabavni program,
 • glazbeni program,
 • obrazovni i program za djecu i mlade,
 • umjetnost i kultura,
 • sportski program i
 • audio komercijalna komunikacija.

Informativni program predstavljaju aktualni, objektivni i profesionalni programski sadržaji. Isti se realizira kroz format emisija vijesti (do tri minute), samostalnih novinarskih priloga i/ili izravnih reporterskih javljanja (do pet minuta), te kroz tjedne preglede i aktualna gostovanja u programu.

Zabavni program proteže se tijekom cijelog dana s ciljem prenošenja pozitivne energije slušateljima i dodatnog elana bez obzira gdje se nalaze, što rade i kako nas slušaju.

Glazbeni program je izuzetno važan jer uvelike određuje slušanost i doživljaj radijske postaje. Kroz glazbeni program nastojimo što više promovirati domaću glazbu, a naš glavni glazbeni urednik su naši slušatelji.  Sam program bogat je i raznolik, a omjer domaćih i stranih hitova je 70:30.

Obrazovni i program za djecu i mlade predstavlja značajan segment našeg programa obzirom da je naša uloga velikim dijelom edukativna, a djeca i mladi su nam izuzetno značajna „publika“. Realizacija ovog dijela programa uglavnom se  provodi u suradnji s vrtićima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima te udrugama i institucijama koje na prvom mjestu imaju edukativnu funkciju te skrb i brigu o djeci i mladima.

Umjetnost i kultura imaju više nego dobru zastupljenost u programu Radio Gospića, samim time što je Kulturno Informativni Centar Gospić javna ustanova za kulturu koja organizira razna kulturna događanja i ima dobru suradnju i povezanost s udrugama i ustanovama u kulturi na području Ličko-senjske županije. Gotovo svaki događaj, akcija ili manifestacija koja se organizira na području Ličko-senjske županije ima značajnu minutažu u našem programu, kako uoči, tako tijekom i nakon događaja.

Sportski program usmjeren je praćenju rada klubova i udruga, najavljivanju utakmica te donošenju rezultata u kratkim emisijama i rubrikama „Sport info“ i „Sport nedjeljom“. Također, promovirat ćemo dobrobiti bavljenja sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

Audio komercijalna komunikacija emitira se u oglasnim blokovima, sukladno Zakonu o elektroničkim medijima, do tri minute u jednom satu. Upravo iz tog razloga Radio Gospić nudi Vam nešto što niti jedna druga radio postaja na području Ličko – senjske županije ne može ponuditi, a to je reklamni prostor u kojem se Vaša reklama ne gubi u moru drugih.

 

Emisije Radio Gospića koje se financiraju sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 • Čangrizaonica

 Dvadesetominutna kontakt emisija u kojoj slušatelji mogu postavljati pitanja i javno kazati što ih smeta u gradovima i općinama Ličko – senjske županije. Emisija se u programu Radio Gospića emitira svake srijede u vremenu od 10:20 do 10:40 sati. Osim izravnog javljanja tijekom trajanja emisije(na broj telefona 053/658-158), slušatelji svoja pitanja mogu postavljati svakoga dana putem telefona (053/658-157) od 7 do 19 sati radnim danom te vikendom od 7 do 12 sati, putem elektroničke pošte (redakcija@radio-gospic.com) ili u inbox facebook stranice Radio Gospića. Tragom pitanja slušatelja, voditelj emisije Petar Tomljenović traži odgovore od nadležnih institucija.

 

 • Vrtuljak

Svaki drugi petak u 18:20 sati u programu Radio Gospića emitira se “Vrtuljak”, emisija za djecu i o djeci. Zavrte se tu šarolike teme koje prvenstveno uključuju naše najmlađe, ali i one malo starije. Osim djeci, emisija je namijenjena i roditeljima kako bi saznali što djeca danas vole, a čega se boje, što ih mori, a što veseli, što se događa u školama, vrtićima i na kreativnim radionicama. Voditeljica emisije je Iva Talajić.

 

 • 7U15

U programu Radio Gospića svake subote od 10:20 sati u emisiji „7 U 15“ donosimo pregled svih najvažnijih događaja u proteklih sedam dana. Voditelj emisije je Milan Tomašević.

 

 • Manje nije uvijek malo

Svaki drugi ponedjeljak u programu Radio Gospića u 13:00 emitira se “Manje nije uvijek malo”, emisija posvećena nacionalnim manjinama. U emisiji voditelj Milan Tomašević s gostima (pripadnicima manjina ili s predstavnicima institucija kojima je u opisu posla rad s manjinama ili briga o njima) obrađuje svakodnevne teme i aktivnosti.

 

 

 • Rubikon

Svaki drugi petak u 18:20 sati u programu Radio Gospića emitira se „Rubikon“, emisija posvećena mladima. Ovom emisijom nastoji se osvijestiti šira javnost o problematici svakodnevnog života mladih, bilo da se radi o obrazovanju, zaposlenju, ulogama u društvu ili odnosa s vršnjacima. Također, na prilagođen način želi se osvijestiti mlade osobe, koje u dogledno vrijeme očekuje samostalnost, na svakodnevne životne (ne)prilike i kako se s njima nositi. Voditeljica emisije je Iva Talajić.